SoMe – se meg.

25. august 2011 CecilieTS Blogg, Kommunikasjon, Planlegging, slider, SoMe, Sosiale medier, Tidsbruk 1 Comment

Om motivasjonen for å blogge:

Så. Nå har jeg også blogg. Nå, når ekspertene mener det nesten er ut, kommer jeg på banen. Litt av en tidsbruk. Motivasjonen? -Jeg ønsker å gi nettverket mitt det lille ekstra. Bloggen vil være en smakebit av foredrag, faglige funderinger og konkrete råd om tidsbruk og kommunikasjon.

Hvordan skal jeg få trafikk til  bloggen min? Utallige artikler, kurs og bøker er skrevet om nettopp det, og jeg poster hyppig slike lenker på Twitter.  http://t.co/TfazyD1 (@stephparker), http://t.co/9zFXyYV (@sbdomain) og http://j.mp/oW3GGl (@Paul_Wolfe) er eksempler på gode råd for å synliggjøre bloggen sin.

Jeg må da være Norges siste kommunikatør som entrer bloggscenen? Er i hvert fall ikke tidlig ute. -Likevel har jeg tro på at jeg skal bidra faglig. Bloggen er et resultat av tilbakemeldinger fra mitt nettverk; nye kunder, samarbeidspartnere, ambassadører og Twittervenner. Hva kan jeg? Hva mener jeg? Mange er dem som har beskyldt meg for å være faglig passiv og uten egne meninger i #SoMe-sammenheng, fordi jeg formidler faglige lenker på Twitter, og på FaceBook. Skrevet av andre.

Nå håper jeg det er plass til meg her, i bloggsfæren: SoMe – se meg!

Ja, for er det ikke nettopp det vi ønsker oss? Bli hørt, bli sett? De tweetsene mine som blir hyppigst retvitret, omhandler nettopp dét. Hvordan bli sett, ansett og sitert. SoMe er engelsk for ­så (mye) meg. Treffende.
Da jeg etablerte #SoMe var det nettopp for å ironisere over hvor mye vi vil bli sett i sosiale medier, hvor langt vi går i å snakke om oss selv.

En god artikkel om hvordan bli sett i digitale kanaler, er denne: Stop Talking About Yourself http://t.co/9mInF9D, hvor Brian Solis viser hvordan selvsentrerte poster får mindre oppmerksomhet. Jeg tror han har rett!

Så, hvordan vil jeg bli sett? Hvordan kommunisere i sosiale medier uten å være so me, som i too much me? Jeg starter på minussiden, ettersom denne posten har handlet om min nye blogg.

Si meg gjerne hva du mener bloggen bør by på. Jeg vil skape innhold, fremfor so me!

1 Comment

  1. Trude 7 år Svar

    Hei Cecilie. Enig med deg. Det handler om noe så banalt som det min venninne sier om forelskelse. «Det er så lett å bli forelsket! Alt som skal til er at noe ser meg, og gir meg litt oppmerksomhet – og smiger er jeg veldig svak for» (Forresten, hun er gift).
    Når noen SER deg i SoMe så blir man smigret. Ikke akkurat forelsket kanskje, men man setter i hvertfall stor pris på oppmerksomheten. I den grad at man fortsetter å holde kontakten og følge med på blogger og tvitrer tilbake. Snøballeffekten følger: Man bidrar dermed til å fremheve hverandre… gjøre hverandre bedre – i SoMe. Liker bloggen din. Fortsett som du stevner (har vært her tidligere også).

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Åpne foredrag

Arkiv

Comodo SSL